Ștefan-Ovidiu DIMA - Primarul Sectorului 3

Salutare! Cine sunt eu? Candidatul AUR la primăria S3...?!?
Numele meu este Ștefan Ovidiu Dima, sunt născut și crescut în București, am 37 de ani, sunt cercetător gradul 1 la un institut național din B, doctor în inginerie chimică din 2013, absolvent Suma Cum Laude al Universitatea Politehnică București, și mi se spune des, chiar reproșează, că am foarte multe idei, multe trăsnite, eu le spun inovative, dar că nu am suficiente rezultate concrete, pe măsura ideilor și aspirațiilor.
Acelora care îmi reproșează rezultatele insuficiente, le răspund că acestea se pot atinge, sau chiar depăși, dacă te ajută echipa potrivită.
De ce am intrat în politică?
Am intrat în politică fără dorință, plăcere, pasiune, sau bani. Dar am intrat în politică deoarece politica este știința de a conduce bine prin legi drepte, clare, stabile un grup de oameni, o comună, un oraș, o țară. Ziceam că am intrat în politică fără dorință sau plăcere din cauza exemplelor negative de politică din ultima sută de ani. În ziua de azi, nimeni nu vede politica cu ochi buni. Și nici eu.
Dar se poate spera la un alt tip de politică. Și eu asta sper, noi în AUR asta sperăm, asta îmi doresc să fac, împreună cu prietenii mei unioniști, cu care mergeam în Chișinău și prin țară la manifestații patriotice la care ne strigam idealurile. Ei au înființat Alianța pentru Unirea Românilor, Alianța AUR. Și eu am rămas conectat, uneori mai mult, alteori mai puțin la proiectele lor. Cei 4 piloni doctrinari ai Alianței AUR, Libertatea, Credința, Familia, Națiunea, sunt piloni în care cred și eu, și pe care simt că îi am în sânge, în suflet și în minte.
De ce candidez ca primar la S3?
Sectorul 3 este locul unde m-am născut, am crescut, am învățat, mi-am făcut prieteni cu care m-am jucat pe-afară, prin parcul IOR-Titan, și printre blocuri. Cunosc cartierul Balta Albă-Titan de 37 de ani, S3 per-ansamblu îl cunosc binișor, am văzut și am trăit neajunsurile diferitelor perioade politice, am respirat și respir aerul poluat al capitalei, am băut și beau apă de la robinet chiar dacă nu îmi place gustul și calitatea ei, în ultima săptămână mi-am încălzit apă în oale pe aragaz pentru duș, neavând apă caldă de la furnizor, conduc de 14 ani prin B, astfel că m-am lovit și de problemele din trafic, de asfaltări și reasfaltări, intersecții nemarcate, nesemaforizate, trafic neoptimizat per-ansamblu. Recunosc și am fost martorul îmbunătățirilor urbanistice din ultimii 20 de ani, dar sunt convins că se putea și mai bine pentru cetățeni. Ideile mele și ale colegilor din Alianța AUR se concentrează pe elementele de bază și cotidiene ale orașului: aer mai curat, apă mai curată, trafic fluidizat și mai verde, îmbunătățirea sistemului de învățământ local și alternativ, covrigării-brutării sociale, și artă stradală cu teme istorice, culturale, educative. Consider că am câteva idei inovative pe care abia aștept să vi le prezint.
Toate bune!